Allerzielen Concerten 2020

30 oktober Allerzielen Utrecht      >>

31 oktober Allerzielen Groningen   >>

De afgelopen  jaren is het Nationaal Allerzielen Concert vast onderdeel van het jaarprogramma van de NPU. Bij deze feestdag herdenkt men de doden.  Sinds 2015 maakt Johannes Leertouwer elk jaar, in samenwerking met een dichter, een programma dat hiervoor ruimte maakt. Dit jaar vieren wij het lustrum: 5 jaar Allerzielen concerten door de Nieuwe Philharmonie Utrecht, een mijlpaal. Wilt u ook dit bijwonen? Er zijn Allerzielen concerten in Utrecht en Groningen.Verdriet vraagt om muziek, denkelijk al sinds het begin van de menselijke geschiedenis. Bij begrafenissen en herdenkingen, of als je gewoon thuis op de bank iemand heel erg zit te missen, dan wil je niet praten. Je wilt stilte…of muziek.
Muziek helpt het verdriet doorvoelen. En soms vind je troost als je verdriet van eeuwen geleden hoort: je bent niet de enige met verdriet.

Allerzielen is van origine een katholieke traditie. De gedenkdag voor alle gestorven kloosterbroeders werd in de tiende eeuw door abt Odilo van Cluny ingesteld. In de twaalfde eeuw werd deze dag door paus Johannes XIX algemeen ingevoerd als feestdag voor alle gelovige zielen.

Elk jaar organiseert de Nieuwe Philharmonie eind oktober het Allerzielen Concert. Op Allerzielen herdenken we de mensen die we missen. Het is een waardevolle traditie die veel mensen ontroert en troost.

Dirigent Johannes Leertouwer stelde ook dit jaar een prachtig programma samen met onder andere het aangrijpende en bekende Requiem van Faurre.


Programma 2020

Fauré – Requiem
Fauré – Cantique de Jean Racine
Brahms – Geistliches Lied


Waar kunt u onze Allerzielen concerten meemaken?

Kies voor oktober en november 2020 uit de onderstaande uitvoeringen

30 oktober Allerzielen Utrecht      >>

31 oktober Allerzielen Groningen   >>