apr 04

Matthäus-Passion Groningen Geannuleerd

Aanvang: 19:00

Einde: 22:00

Locatie: Nieuwe Kerk Groningen

Componist: Bach

Geachte bezoeker van onze concerten,
Als kleine organisatie in het culturele veld volgen wij gespannen de ontwikkelingen rond het Corona virus. Natuurlijk handelen wij naar het advies en de instructies van de overheid en proberen we in aanvulling daarop zo zorgvuldig mogelijk onze eigen afweging te maken, wanneer dat nodig is.
Naar aanleiding van de meest recente maatregelen van de overheid zijn alle concerten in Nederland afgelast tot en met 6 april 2020. Ook zien we dat scholen, restaurants en andere plekken gesloten zullen zijn tot zeker 6 april.
Omdat wij niet op zaken vooruit willen lopen, maar ook duidelijkheid willen geven aan ons publiek en onze musici, zien wij ons nu genoodzaakt de uitvoeringen op 2 april in Hattem, op 3 april in Rotterdam, op 4 april in Groningen, op 5 april in Leeuwarden en op 7 april in Amsterdam, te annuleren. Wij willen niets liever dan Bach zingen en spelen voor u, maar onder de huidige omstandigheden is dat onverantwoord en zelfs onmogelijk.
Ten aanzien van de geplande uitvoeringen op 10 en 11 april in de Jacobikerk te Utrecht houden we vooralsnog alle mogelijkheden open. Wij vragen de musici om zich beschikbaar te houden voor het geval de situatie dusdanig verbeterd dat die uitvoeringen wel door kunnen gaan. Wij realiseren ons dat de kans daarop uiterst klein is en ook dat er veel grotere problemen zijn waar mensen en organisaties zich voor geplaatst zien. Tevens kunnen er als gevolg van de beperkingen van de overheid problemen ontstaan ten aanzien van repetities, het inreizen van onze buitenlandse musici alsmede het stilvallen van kaartverkoop voor deze data.
Maar wij proberen voorzichtig en stap voor stap de juiste beslissing te nemen. Natuurlijk zullen we u daarvan steeds zorgvuldig op de hoogte houden.
Voor nu wensen we iedereen sterkte en gezondheid toe,
Met hartelijke groet,
Bart van Meijl/Johannes Leertouwer
Nieuwe Philharmonie Utrecht

 

Beluister veilig thuis  Erbarme Dich

Volgens velen het allermooiste hoogtepunt uit de Matthäus.

 

Uitvoerenden

Evangelist: Stefan Kennedy
Christus: Tom Sol

Koor 1:
Kristen Witmer, sopraan
Mark Chambers, alt
Matthew Long, tenor
Robert Davies, bas

Koor 2:
Klaartje van Veldhoven, sopraan
Sharon Carty, alt
Robert Buckland, tenor
Hugo Oliviera, bas

 

In samenwerking met de Roden Girl Choristers.

 

 

Vriend worden

Nieuwe Philharmonie Utrecht functioneert op het hoogste niveau, maar zonder structurele subsidies. Als u Vriendin (v/m)  wordt van het orkest placeren we uw reservering met voorrang in de gekozen rang. Jaarlijks wordt u uitgenodigd voor een speciaal vriendenconcert en u ontvangt bovendien een DVD met een live uitvoering.