Annulering concerten vanwege Corona-virus

Geachte bezoeker van onze concerten,

Als kleine organisatie in het culturele veld volgen wij gespannen de ontwikkelingen rond het Corona virus. Natuurlijk handelen wij naar het advies en de instructies van de overheid en proberen we in aanvulling daarop zo zorgvuldig mogelijk onze eigen afweging te maken, wanneer dat nodig is.

Naar aanleiding van de meest recente maatregelen van de overheid zijn alle concerten in Nederland afgelast tot en met 6 april 2020. Ook zien we dat scholen, restaurants en andere plekken gesloten zullen zijn tot zeker 6 april.

Omdat wij niet op zaken vooruit willen lopen, maar ook duidelijkheid willen geven aan ons publiek en onze musici, zien wij ons nu genoodzaakt de uitvoeringen op 2 april in Hattem, op 3 april in Rotterdam, op 4 april in Groningen, op 5 april in Leeuwarden en op 7 april in Amsterdam, te annuleren. Wij willen niets liever dan Bach zingen en spelen voor u, maar onder de huidige omstandigheden is dat onverantwoord en zelfs onmogelijk.

Ten aanzien van de geplande uitvoeringen op 10 en 11 april in de Jacobikerk te Utrecht houden we vooralsnog alle mogelijkheden open. Wij vragen de musici om zich beschikbaar te houden voor het geval de situatie dusdanig verbeterd dat die uitvoeringen wel door kunnen gaan. Wij realiseren ons dat de kans daarop uiterst klein is en ook dat er veel grotere problemen zijn waar mensen en organisaties zich voor geplaatst zien. Tevens kunnen er als gevolg van de beperkingen van de overheid problemen ontstaan ten aanzien van repetities, het inreizen van onze buitenlandse musici alsmede het stilvallen van kaartverkoop voor deze data.

Maar wij proberen voorzichtig en stap voor stap de juiste beslissing te nemen. Natuurlijk zullen we u daarvan steeds zorgvuldig op de hoogte houden.

Voor nu wensen we iedereen sterkte en gezondheid toe,

Met hartelijke groet,

Bart van Meijl/Johannes Leertouwer

Nieuwe Philharmonie Utrecht