Solisten 2018/2019

Stephanie True – Sopraan
Stephanie True studeerde bij Catherine Robbin aan the York University Toronto en bij Diane Folano, Barbara Pearson, Jill Feldman en Michael Chance aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Met haar een repertoire van zowel opera als oratoria en recitals trad zij wereldwijd op. Recentelijk won ze de eerste prijs bij the London Handel Singing Competition (Adair Prize), en werd ze tweede bij the John Kerr Award competition in Kent.

 

 

Mark Chambers – Alt
Mark Chambers studeerde aan het Royal Northern College of Music bij Richard Hill met Michael Chance en James Bowman. Bij zijn afstuderen werd hij onderscheiden met de John McLeod prijs voor mannelijke zangers. Als solist heeft hij gewerkt met Richard Hickox, Stephen Cleobury, Roy Goodman en The King’s Consort. Recentelijk stond hij aan de basis van het ensemble Sestina, dat zich specialiseert in vroege muziek en onder andere professionals van wereldniveau laat samenwerken met jonge artiesten.

 

 

Guy Cutting – Tenor
Guy Cutting studeerde bij Edward Higginbottom aan het New College Ofxord en werd daarna gecoached door Susan Roberts. Hij zong regelmatig voor televisie en radioprogramma’s van de BBC, en nam eerder grote werken van Mozart op. Naast zijn solo optredens zingt hij ook bij prestigieuze Londense consorten. Onlangs ontving hij de nieuwe American Bach Soloists’ Jeffrey Thomas Award voor veelbelovende jonge professionals in de vroege muziek.

 

 

Robert Davies – Bariton
Robert Davies studeerde aan de Universiteit van Sheffield en the Guildhall School of Music and Drama. Kort daarna ontving hij de Erich Vietheer Memorial Award tijdens het Glyndebourne festival. Robert werkt zowel in opera als in vroege muziek, en is bovendien een veelgevraagd consort zanger. Hij heeft samengewerkt met vermaarde dirigenten als Sir Simon Rattle, Vladimir Jurowski en Sir John Eliot Gardiner. Daarnaast specializeert hij zich in educatieve projecten.

 

 

Robert Buckland – Tenor
Robert Buckland begon zijn muzikale scholing als koorzanger bij de Regensburger Domspatzen. Daarna studeerde hij bij Barbara Peason en Diano Forlano aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Robert Buckland werkt regelmatig met gezelschappen als de Nederlandse Bachvereniging, het Huelgas Ensemble en het Collegium Vocale Gent. Verder is hij verbonden aan het solisten ensemble Vox Luminis, en werkte hij bij de Operastudio Nederland.

 

 

Klaartje van Veldhoven – Sopraan
Klaartje van Veldhoven studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar zij direct na haar afstuderen werd aangesteld als docente minor zang. Voor een specialisatie Oude Muziek studeerde zij aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel. Momenteel wordt zij gecoached door Jard van Nes en Johannette Zomer. Hoewel ze naar eigen zeggen Bach in haar genen heeft is ze ook actief betrokken bij originele, grensoverschrijdende projecten waarbij zij samenwerkt met jazz en improvisatiemusici.

 

 

Tom Sol – bas/bariton
Tom Sol studeerde bij Cora Canne-Meijer o.a. aan de operaklas van het Amsterdams Conservatorium, en werd daarna gecoached door Bernard Diamant en William Johns. Als operazanger leeft hij zich voornamelijk uit in karakterpartijen van barok tot modern bij diverse operahuizen in geheel Europa. Daarnaast treedt Tom Sol op in zowel het traditionele- als het on-orthodoxe concertrepertoire. Sinds september 2004 is hij als professor verbonden aan het Conservatorium in Graz, Oostenrijk.

 

 

Matthew Long – Tenor
Matthew Long deed zijn eerste eravring op alls zanger in Italiaanse operahuizen. Toen zijn talent ontdekte werd studeerde hij aan de University of New York en was koorzanger bij het koor van York Minster. In 2011 won hij een studiebeurs om zijn postdoctorale opleiding aan de Royal College of Music in Londen voort te zetten. Inmiddels is hij een veelgevraagd solist;zo zong hij onder andere met Hannover Band, The Orchestra of the Age of Enlightenment, The London Philharmonic Orchestra.

 

 

Jakob Block Jespersen – Bas
Jakob begon zijn carriere op jonge leeftijd bij het Jongenskoor in Kopenhagen. Hij studeerde vervolgens aan het conservatorium in Kopenhagen en de Opera Akademie. In 2013 werd hij onderscheiden met de Danish Music Critic’s Choice Award. Jacob is een veel gevraagd solist in zowel hedendaags als opera repertoire.

 

 

Martijn Cornet – Bariton
Martijn is afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam en zingt regelmatig met De Nationale Opera. Daarnaast is hij zanger bij het Aalto Theater in Essen. De Johannes en Matthäus Passion zong hij met de Radio Kamer Filharmonie, het Nederlands Kamerorkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Bij welke concerten ziet u ze?      >>