De Messiah – G.F. Händel

Naar de Messiah met kerst 2019

Het is al een mooie kersttraditie geworden: vanaf 2013 is Händels grootste oratorium Messiah door de Nieuwe Philharmonie Utrecht te horen.

De uitvoeringen onder leiding van dirigent en violist Johannes Leertouwer kregen de allerhoogste lof. “Glanzende juwelen gezet in koor- en orkestgoud”, schreef de pers. Vier prachtige solisten, een klein barokorkest, kamerkoor met 16 zangers in een intieme, joyeuze kerstsfeer, kortom; een Messiah om ieder jaar te horen en nooit meer te vergeten.

Over de Messiah

Met de Messiah schreef Händel een werk waarin het hele verhaal van de Messias wordt verteld.

In deel één is de muziek doordrenkt van hoop en verwachting (Comfort Ye my people) en wordt het (Kerst-) verhaal verteld van zijn komst op aarde (And the angel said unto them).

In deel twee volgt zijn ondergang en wederopstanding (van He was despised tot het wereldberoemde Hallelujah).

In deel drie wordt de rol van de Messias in het leven na de dood belicht (van I know my redeemer liveth tot Amen).

Het is de combinatie van dit allesomvattende verhaal en de ongelofelijke muziek die maakt dat we elk jaar terugkeren naar Messiah. Niet voor niets is in de Engelstalige wereld de Messiah wat in Nederland de Matthäus Passion is: een bron van inspiratie, troost en kracht waar muzikant en publiek zich aan kunnen laven.

Waar zijn de uitvoeringen van de Messiah in 2019?

Zin om een van de unieke Messiah concerten onder leiding van Johannes Leertouwer mee te beleven? Dat kan, de Nieuwe Philharmonie voert de Messiah vijf keer uit, op prachtige historische locaties en tegen een aangename ticketprijs. Kies uit de volgende uitvoeringen in 2019.

14 dec Messiah Utrecht        >>

15 dec Messiah Groningen   >>

17 dec Messiah Amsterdam> >

18 dec Messiah Rhenen       >>

19 dec Messiah Leiden         >>

Of kom naar één van de andere concerten in het nieuwe jaar 2020.