Matthäus Passion – J.S. Bach

mattheus passion van J.S. Bach Nieuwe Philharmonie UtrechtNRC: “Leertouwers intieme Matthäus is een toonbeeld van elegantie en intensiteit”

De Matthäus Passion geldt als een absoluut hoogtepunt in de muziekgeschiedenis. Een werk dat iedereen minstens eens gehoord moet hebben en dat bijna iedereen die dat doet er toe beweegt om dat vaker of zelfs jaarlijks te willen doen.

De Matthäus Passion gaat over de lijdensweg van Christus. Het verhaal gaat over zaken die voor alle mensen relevant of zelfs urgent zijn. Er is geen manier die het verhaal voor gelovigen en niet-gelovigen dichterbij brengt dan door de muziek van Johann Sebastiaan Bach. Er is geen manier om het verhaal dichter bij te brengen en de urgentie ervan voelbaar te maken voor gelovigen en niet gelovigen dan het meemaken van een live uitvoering van de Matthäus Passion van Bach.

Zoals ieder jaar wil dirigent Johannes Leertouwer, die de productie vanaf de viool leidt, het verhaal van de Matthäus Passion zo indringend mogelijk vertellen. Hierdoor krijgt elke luisteraar het gevoel dat de muzikanten hun verhaal persoonlijk vertellen.

De uitvoeringen van Bach’s Passionen door de Nieuwe Philharmonie Utrecht worden geprezen als buitengewoon  dramatisch, contrastrijk en doordrenkt van een intimiteit die ontroert.

Waar voeren wij in 2020 de Mattheus Passion uit?

Zin om een van de unieke uitvoeringen van de Matthäus Passion volgens de interpretatie van Johannes Leertouwer mee te maken? Kies uit de volgende uitvoeringen voor 2020

3 april De Matthäus Rotterdam     >>

4 april De Matthäus Groningen   >>

7 april De Matthäus Amsterdam    >>

10 april De Matthäus Utrecht         >>

11 april De Matthäus Utrecht >>