aug 16
sep 03

Mozarts meester-opera Don Giovanni

Aanvang: 21:00

Locatie: Werkspoorkathedraal Utrecht; t/m 3 sept

Componist: W.A. Mozart

Van 16 augustus tot en met 3 september.

Bestel uw kaarten

Op een verlaten industrieterrein wordt ’s nachts een jonge vrouw lastig gevallen. Ze roept om hulp.
Een auto stopt, de man die eruit springt verdedigt de vrouw. Er klinkt een schot, de man is dood en haar belagers vluchten. Als de vrouw wakker wordt ziet ze dat de dode man haar vader is.

Don Giovanni is een enorme verleider, honderden vrouwen heeft hij op zijn beroemde lijst staan. Nooit is hij gehinderd door zijn geweten. Tot hij op een avond per ongeluk de vader doodt die zijn dochter Anna probeerde te verdedigen. Vanaf dat moment groeien de demonen in zijn hoofd.

Op het huwelijk van zijn beste vriend komt alles samen. Een versmade geliefde van Giovanni is wanhopig op zoek naar hem en verstoort de bruiloft. Anna en haar verloofde zoeken de moordenaar van haar vader en belanden tevens op het feest. Toch kan Giovanni zich niet beheersen; hij probeert zelfs de bruid te verleiden.

Met deze Don Giovanni strijkt Holland Opera neer in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De productie is in samenwerking met het orkest de Nieuwe Philharmonie Utrecht onder leiding van Johannes Leertouwer. Samen met een jonge cast aan zangers spelen de voorstellingen van 16 augustus t/m 3 september.

CREATIVES
Holland Opera i.s.m. Nieuwe Philharmonie Utrecht – Muziek: W.A. Mozart – Regie: Joke Hoolboom – Dirigent: Johannes Leertouwer – Decor: Douwe Hibma – Licht: Maarten Warmerdam – Geluid: Tom Gelissen – Kostuums: Sophie Ketting

CAST
Don Giovanni: Martijn Cornet – Leporello: Rick Zwart – Donna Anna: Leonie van Veen – Don Ottavio: Erik Slik – Donna Elvira: Fenna Ograjensek – Zerlina: Lilian Farahani – Il Commendatore: Sinan Vural

Try out: 16 en 17 augustus
Premiere: 19 augustus

Bestel uw kaarten