apr 09

Ned. Klarinetfestival Amsterdam

Aanvang: 20:15

Einde: 22:00

Locatie: Muziekgebouw

Componist: Debussy - Copland - ea

Het Nederlands Klarinetfestival nodigt drie Europese topklarinettisten uit om het podium te delen met Nederlands toptalent. Olivier Patey (Koninklijk Concertgebouworkest), Vicente Alberola (Mahler Chamber Orchestra en Luzern Festival Orchestra) en Ralph Manno (voormalig solo-klarinettist Münchner Philharmoniker) musiceren samen met het Amsterdamse Dudok Kwartet en de Nieuwe Philharmonie Utrecht.

Het jonge Dudok kwartet studeerde met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartetacademie en won in 2014 de Kersjesprijs. Het kwartet verleent onder andere haar medewerking aan de herneming van Sextett van Wolfgang Rihm. Dit werk ging in 2014 in opdracht van Muziekgebouw aan ’t IJ met steun van Ammodo in première en werd gespeeld door Quatuor Danel, bij wie het Dudok kwartet jarenlang gestudeerd heeft.

De Nieuwe Philharmonie Utrecht staat onder leiding van Johannes Leertouwer en brengt andere het spetterende Klarinetconcert van Aaron Copland ten gehore. Klarinetlegende Benny Goodman bracht het werk, dat vol zit met jazz-elementen, in 1950 in première. De Nieuwe Philharmonie Utrecht musiceert tijdens dit concert in unieke samenstelling: diverse hoofdvakdocenten delen een lessenaar met de beste studenten van de Nederlandse conservatoria.

Programma

Wolfgang Rihm Sextett
Karl Amadeus Hartmann Kammerkonzert voor klarinet, strijkkwartet en strijkorkest
Claude Debussy Première Rhapsodie
Aaron Copland Klarinetconcert

Bestel hier uw tickets