mrt 30

Matthäus Passion 2018 | Utrecht Jacobikerk

Aanvang: 13:30

Einde: 16:45

Locatie: Jacobikerk Utrecht

Componist: J.S. Bach

Nieuwe Philharmonie Utrecht brengt in 2018 opnieuw in de Jacobikerk Utrecht de hoog gewaardeerde uitvoering van de Matthäus-Passion, volgens de interpretatie van dirigent en violist Johannes Leertouwer.

De laatste jaren kreeg de Matthäus-Passion van de Nieuwe Philharmonie Utrecht lovende recensies; “De bijzondere uitvoering en interpretatie van Johannes Leertouwer brengt het paasverhaal heel dichtbij” en eerder in het NRC: “In deze stad klonk de Matthäus-Passion het beste” (5 sterren)

Nieuwe Philharmonie Utrecht
Het orkest bestaat uit professionele musici uit binnen- en buitenland, voor deze uitvoering aangevuld met diverse, internationale topsolisten. Dirigent Johannes Leertouwer was 20 jaar lang 1e violist van de Bachvereniging en voert de Matthäus-Passion inmiddels al 30 jaar uit.

De Matthäus volgens Johannes
Johannes Leertouwer vertelt u in de videoserie alles over de achtergrond van de Matthäus-Passion en zijn muzikale interpretatie daarvan. Een prachtige voorbereiding op uw bezoek aan Matthäus-Passion! In 2012 was Johannes Leertouwer te gast in Pauw & Witteman om de achtergronden van de Mattheus Passie van toelichting te voorzien.

Reserveer op tijd voor de beste plaatsen
Vrijwel alle uitvoeringen van de Matthäus-Passion door Nieuwe Philharmonie Utrecht verkopen uit. Bovendien geldt: hoe eerder u reserveert, hoe beter uw plaats. Om die reden kopen veel bezoekers direct na de uitvoering hun kaartje voor volgend jaar.

De zitplaatsen worden zorgvuldig in rangen ingedeeld en geplaceerd. Een week voor de uitvoering ontvangt u een e-ticket met daarop uw zitplaatsen. Op uw stoel ligt een programmaboekje klaar met de volledige tekst en vertaling.

Matthäus-DVD voor Vrienden
Nieuwe Philharmonie Utrecht functioneert op het hoogste niveau, maar zonder structurele subsidies. Als u Vriend wordt van het orkest placeren we uw reservering vooraan in de gekozen rang. Jaarlijks wordt u uitgenodigd voor een speciaal vriendenconcert en u ontvangt bovendien jaarlijks een DVD met een live uitvoering. Dit jaar is dat de DVD van de Matthäus-Passion!

Nieuwe Philharmonie Utrecht, o.l.v. Johannes Leertouwer
Johann Sebastian Bach: Matthäus-Passion (BWV 244)

Guy Cutting, Evangelist
Tom Sol, Christus

Koor 1
Stefanie True, sopraan
Mark Chambers, alt
Matthew Long, tenor
Robert Davies, bass

Koor 2
Klaartje van Veldhoven, sopraan
Sharon Carty, alt
Robert Buckland, tenor
Sebastian Myrus, bass

De Matthäus-Passion (BWV 244) is één van de bekendste werken van Johann Sebastian Bach. Het bezingt het evangelie volgens Mattheus en wordt sinds 1727 elk jaar rond pasen op talloze plaatsen wereldwijd uitgevoerd.

Reserveer nu tickets >>