dec 18

Kerst 2017 | Een Messiah om nooit te vergeten

Aanvang: 19:30

Einde: 22:30

Locatie: Nieuwe Kerk Groningen

Componist: Handel

Helaas, reeds geweest. Tip! Kom nu naar de Matthaus Passion >>

Na de succesvolle uitvoeringen vanaf 2013 zal ook in 2017 de Messiah van Handel klinken in een uitvoering van de Nieuwe Philharmonie Utrecht. De Nieuwe Philharmonie Utrecht zal wederom met het Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble dit sfeervolle Utrechts kerstconcert uitvoeren. De Messiah van Handel kunt u beleven zoals u deze nog nooit beleefd heeft, tezamen met een prachtige cast van Engelse solisten.

Voor deze uitvoering van de Messiah in de Nieuwe Kerk te Groningen wordt gebruikt gemaakt van de meest gespecialiseerde internationale musici die speciaal voor deze uitvoering naar Nederlands komen om samen met Johannes Leertouwer intensief te werken aan de interpretatie en uitvoeringspraktijk van de Messiah. U mag dan ook een uitvoering van de Messiah verwachten in een intieme, transparante setting in de meest oorspronkelijke vorm. De reacties van ons publiek waren in 2015 overweldigend, zeker gezien de prachtige Engelse solistencast die het publiek volledig meenam in haar beleving van de Messiah.

Wij zijn trots dat wederom deze fantastische solisten met de Nieuwe Philharmonie Utrecht de Messiah willen uitvoeren.

UITVOERENDEN

Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer
Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble

Sopraan: Stefanie True
Altus: David Alsopp
Tenor: Adrian Fernandes
Bas: William Gaunt

Wilt u nog even genieten van de uitvoering van de Messiah van Handel uit 2013. Kijk dan HIER op ons vimeo kanaal voor de RTV Utrecht uitzending van het Utrechtse Kerstconcert met een prachtige uitvoering van de Messiah.

 

Helaas, reeds geweest. Tip! Kom nu naar de Matthaus Passion >>