jul 22

Concert aan de gracht – 2019 Culturele Zondag

Aanvang: 15:30

Einde: 18:00

Locatie: Weerdsluis Utrecht (gratis)

Componist: Mooie romantische muziek in een historische omgeving

Na het succes van vorig jaar is de Nieuwe Philharmonie Utrecht onder leiding van Johannes Leertouwer wederom te bewonderen op het populaire en druk bezochte Kadeconcert rondom de Utrechtse Weerdsluis.

Zondagmiddag 21 juli speelt het orkest op het grote drijvende podium voor een gevarieerd publiek. De toegang is gratis en u kunt ook eventueel vanaf uw boot(je) de uitvoering bijwonen.

Wat spelen wij?

Schwung, charisma, passie, ongekende perfectie… de jonge Nederlandse celliste Lidy Blijdorp heeft het allemaal. Met de Nieuwe Philharmonie Utrecht speelt ze Tsjaikovski’s Rococo-variaties, een stuk vol cellistische hoogstandjes waarbij het publiek niet alleen verbluft mag toehoren maar ook af en toe mag grijnzen.

De Nieuwe Philharmonie Utrecht opent het concert met de ouverture uit Rossini’s komische opera L’Italiana in Algeri waarmee we direct in Mediterrane sferen zijn.

Na Tchaikovsky klinkt Poulencs Sinfonietta: een vrolijk bruisende openlucht symfonie vol geestdrift, acrobatiek en speelsheid.

Max Bruchs Dubbelconcert opus 88. voor klarinet, altviool en een orkest dat van kamermuziekbezetting allengs uitgroeit tot symfonieorkest is hartstochtelijke muziek voor een heerlijke romantische zomeravond. De solo instrumenten zijn in gesprek met elkaar, het orkest en het publiek.

Dit stuk klinkt te midden van twee klassieke juweeltjes van Beethoven (Ouverture Prometheus) en Schubert (Symfonie nr.6).

Als afsluiting heeft de NPU nog een verrassing in petto waarbij u allemaal uit volle borst mag meezingen.

Bereikbaarheid

Met het Openbaar Vervoer is de Weerdsluis eenvoudig te bereiken. Vanaf het Centraal Station neemt u de stadsbussen die lang de Jacobikerk rijden. Daar stapt u uit en dan is het een korte wandeling. Ook kunt u lopend vanaf het Centraal Station in een kwartier de Weerdsluis bereiken.

Gratis toegang!

 

Vrienden van de NPU

Wordt u ook enthousiast van ons orkest? Word dan Vriend van NPU en profiteer van exclusieve voordelen.

Word ook vriend >>

 

Geen tijd? Kom naar het volgende concert in Utrecht

Lukt het u niet naar het Kadeconcert te komen? Bezoek dan eens ons eerstvolgende concert in Utrecht: Allerzielen in Tivoli Vredenburg op 3 november. Reserveer vast uw ticket.

Allerzielen Concert 2019>>

 

 

Het Culturele Zondag Kadeconcert wordt georganiseerd door Culturele Zondagen in samenwerking met de Nieuwe Philharmonie Utrecht en met medewerking van TivoliVredenburg en Grachtenfestival. Bekijk hier het volledige programma.

 

Kadeconcert Utrecht NPU 2019