nov 02

Allerzielen & Bach Zwolle

Aanvang: 20:00

Einde: 22:00

Locatie: Grote Kerk Zwolle

Componist: Bach

Nieuwe Philharmonie Utrecht
Johannes Leertouwer dirigent

Stefanie True sopraan
Mark Chambers alt
Guy Cutting tenor
Bob Davies bas
Karel Eykman voordracht

J.S. Bach Brandenburgs Concert nr. 4; Cantate ‘Komm, du süsse Todesstunde’
J.C. Bach Es ist nun aus mit meinem Leben
Buxtehude Mit Fried und Freud
J.S. Bach Actus Tragicus ‘Gottes Zeit’
J.C. Bach Fürchte dich nicht

Het Nationaal Allerzielen Concert is er voor iedereen die met muziek en gedichten stil wil staan bij geliefden die er niet meer zijn. Bach is ook hierbij de grote trooster. Zijn muziek omvat het hele spectrum van verdriet, troost en berusting.

Sinds enkele jaren is het Nationaal Allerzielen Concert vast onderdeel van het jaarprogramma van de NPU. Bij de van oudsher Katholieke feestdag Allerzielen worden de doden herdacht. De laatste jaren merken we dat steeds meer mensen, ook zonder religieuze achtergrond, behoefte hebben om stil te staan bij mensen die ze verloren hebben. Sinds 2015 maakt Johannes Leertouwer elk jaar, in samenwerking met een dichter, een programma dat hiervoor ruimte maakt.

Dit jaar staat Bach centraal in de programmering. Drie van zijn meest geliefde werken, waaronder de Actus Tragicus, zijn in het programma opgenomen. Onmisbare lichte noten klinken door in zijn Vierde Brandenburgse Concert, als zonneschijn na regen.
De minder bekende werken Fürchte dich nicht en  Es ist nun aus van Johann Christoph Bach behoren tot het mooiste vocale repertoire van de 17e eeuw.
Wij zijn trots dat we dichter en schrijver Karel Eykman bereid hebben gevonden om voor te lezen uit zijn schitterende oeuvre.

Bestel snel kaarten